نوع بنا : تاريخي

قدمت : سال 1209 ه. ق

اين پل بزرگ درجاده قزوين – رشت قراردارد . اين پل را (حاجي محمد هادي تاجر ميانجي) كه ساكن قزوين بوده در سال 1209 ه. ق ساخته است . پل لوشان داراي طرح خاصي است . برخلاف بيشتر پل ها كه دهانه هاي آنها نسبت به محور عرضي ميان پل قرينه هستند ، با يك شيب منظم بر ارتفاع آن افزوده مي شود . پل مزبور داراي چهار دهانه است كه دو دهانه اول كوچك ترند و دهانه سوم از دو دهانه اول بزرگتر است ، ارتفاع و دهانه چهارم از همه دهانه ها بيشتر و تيزه قوس ان نيز بلندتر از دهانه سوم است . قوس هاي هر چهار دهانه قوس جناغي است و تيزه دهانه چهارم از سه دهانه ديگر بلندتر است . در فاصله دو دهانه كوچك و بر روي پايه اي كه سر قوس هاي دو جانب بر روي آن قرار دارد غرفه اي ساخته شده است .در ميان دهانه سوم و دهانه چهارم كه بزرگتر هستند نيز غرفه اي ساخته شده است .
آدرس :در جاده قزوين – رشت
دسته ها : استان قزوین
1390/8/25 11:41
بر روي تپه اي كه در جانب شمال شرقي قلعه ساسان – از دهستان طارم – قرار دارد ، برج سنگي ويرانه ديگري كه با سنگ لاشه و ملاط گچ ساخته شده است ديده مي شود . با گذشت زمان اين برج آسيب هاي فراواني ديده است . در سال 1963 اين برج توسط يكي از باستان شناسان خارجي به نام (ويلي) مورد مطالعه قرار گرفته است . در اين بررسي كتيبه اي به خط كوفي تزئيني در قسمت زير سقف آن مشاهده شده كه فقط دو كلمه آن باقي مانده و بقيه آن فرو ريخته است . خط كوفي اين كتيبه از نظر زيبايي و ارزش هاي هنري زيباترين نمونه هاي خط كوفي تزئيني به شمار مي رود .
آدرس :بر روي تپه اي در شمال شرقي قلعه ساسان از دهستان طارم
دسته ها : استان قزوین
1390/8/23 10:7

نوع بنا : زيارتي

قدمت : تيموريان (771-911 ه ق )

اين آرامگاه در روستاي ضياء آباد از توابع دودانگه قزوين و در كيلومتر 56 جاده قزوين – همدان واقع شده است . ساختمان اين امامزاده بنايي شش ضلعي با گنبد مخروطي رك است كه به تمامي با آجر ساخته شده است . طول هر ضلع اين بنا 95/3 متر است . گنبد بنا در دو بخش بر روي پايه اي شش ضلعي استوار شده است . بخش پايين گنبد استوانه اي است كه در حدود 40/1 متر ارتفاع دارد و پيرامون آن تا لبه هاي شش گانه بدنه بنا فاصله بسيار كمي دارد . بر روي آخرين رج اين ساقه استوانه اي شكل يك رديف آجرچيني به صورت دندانه دندانه انجام شده است و سپس رك بنا بر روي دوره مزبور قرار گرفته است . آجرچيني همه قسمتهاي بنا و به خصوص گنبد آن در نهايت سادگي و در عين حال با دقت كامل انجام گرفته است . داخل حرم امامزاده نيز شش ضلعي است و بر روي هر جرز آن طاق نمايي برپا شده است كه به كمك طاق نماها و كاربندي هاي ميان شان پايه اي گرد براي استقرار گنبد به وجود آمده است . در داخل حرم نقش و نگارهايي به صورت گلدان و گل و بوته با رنگ هاي آبي آسماني ، سبز و صورتي ديده مي شود . در حال حاضر در برابر در ورودي بنا اتاقي به عنوان كفش كن قرار دارد كه بعدها به بناي اصلي افزوده شده است . بر سردر ورودي امامزاده كتيبه اي سنگي وجود دارد .
آدرس :قزوين - در روستاي ضياء آباد از توابع دودانگه قزوين و در كيلومتر 56 جاده قزوين – همدان
دسته ها : استان قزوین
1390/8/23 10:7
اين آرامگاه در روستاي بكندي در 43 كيلومتري جاده قزوين – رشت قرار دارد . نقشه بناي مزبور عبارت از يك چهار ضلعي است كه طول هر ضلع آن 10/6 متر است . ديوارهاي ضلع هاي چهارگانه بنا تا ارتفاع چهار متري با قطعه سنگهاي سياه رنگ لاشه و سنگ هاي سبز لايه اي شكل و ملاطي بسيار محكم و چسبنده ساخته شده است . در ارتفاع مزبور ضلع هاي چهارگانه به يك هشت ضلعي منظم تبديل گرديده اند كه ارتفاع هر يك از ضلع هاي آن در حدود دو متر است و به تمامي با آجر ساخته شده اند . سپس با فاصله كمي از لبه هشت ضلعي پوسته گنبدي شكل خوش تركيب زيرين بنا برپا شده است . متاسفانه قسمت بالاي پوسته مزبور فرو ريخته است ولي به كمك تيرريزي خرابي سقف را به شكلي تعمير كرده اند . وضع بنا به خوبي نشان مي دهد كه در اصل پوشش خارجي ديگري داشته است كه بعدها فرو ريخته است . با توجه به شباهتي كه ميان قسمت هشت ضلعي بنا و بناي آرامگاه حمدالله مستوفي در قزوين وجود دارد ، مي توان چنين پنداشت كه پوسته دوم گنبد بنا مخروطي يا هرمي شكل بوده است . در وسط ضلع جنوبي بنا آثاري وجود دارد كه از بيرون بنا به داخل آن آورده شده است و نشان مي دهد در گذشته در اين محل در بزرگي متناسب با ابعاد بنا وجود داشته است كه بعدها آن را مسدود ساخته اند . در حال حاضر ورودي بنا را در كم عرض و محقري تشكيل مي دهد كه در وسط ضلع شرقي بنا ايجاد شده است . داخل امامزاده مانند نماي خارجي آن يك چهار ضلعي است كه ابعاد آن در داخل بنا 5/4 متر است . در بالاي چهار ضلعي در گوشه هاي آن چهار ترنبه ايجاد شده كه ميان هر يك يك سينه باز نيز به وجود آمده است . بناي امامزاده نجم الدين با وجود آسيب هايي كه به قسمت بالاي آن رسيده است چه از نظر تناسب و شكل خارجي و چه از نظر مهارتي كه در تاق بندي آن به كار رفته است ، يكي از آثار جالب توجه استان قزوين به شمار مي آيد .
آدرس :در 43 كيلومتري جاده قزوين – رشت در روستاي بكندي
دسته ها : استان قزوین
1390/8/23 10:6
در شمال روستاي سگزآباد ، بنايي قرار دارد كه به نام امامزاده علي اكبر خوانده مي شود . اهالي اين امامزاده را فرزند موسي بن جعفر (ع) مي دانند . در جرز سمت راست ايوان مقابل ورودي امامزاده يك قطعه سنگ مرمري جاي داده اند كه بر روي آن كتيبه اي نيز قرار دارد . متن كتيبه مربوط به لغو عوارض يا برقراري آن و همچنين نوشته هايي مربوط به برقرار نمودن مقررات جديد است .
آدرس :در شمال روستاي سگزآباد
دسته ها : استان قزوین
1390/8/23 10:6

نوع بنا : زيارتي

قدمت : تيموريان (771-911 ه ق )

آرامگاه اين امامزاده در روستاي شكرتاب قزوين قرار دارد . شكرناب دهكده اي است كهن سال و قديمي كه قديمي ترين بناي آن همين امامزاده است . اطراف امامزاده گورستاني نيز قرار دارد . ساختمان امامزاده در حال حاضر به دو بخش تقسيم مي شود : اول بناي قديمي تر كه عبارت از حرم امامزاده است ، و ديگري شبستاني با سردر آن كه بخش جديدتر بنا به شمار مي رود . بناي حرم داراي نقشه هشت ضلعي است كه طول هر ضلع آن 80/2 متر است . در نماي خارجي بنا روي جرزهاي هشت گانه طاق نماهايي قاب سازي شده است . قوس بالاي طاق نماها از توع ( پنج و سه ) است . يك در ميان در وسط هريك از ضلع هاي بنا پنجره اي مستطيل شكل جاسازي شده و در زير تيزه قوس هاي هشت گانه يك طرح تزئيني به كمك آجركاري (خفته و رفته ) ايجاد شده است . در بالاي هر يك از جرزها و در نتيجه در بالاترين حد هشت ضلعي با انجام آجركاري هنرمندانه اي قطاربندي دندانه دندانه اي به وجود آمده است . در داخل ساختمان امامزاده دو پنجره ديده مي شود كه شيشه هاي رنگي دارند . كف امامزاده با كاشي هاي كف پوش معروف به (ابر و باد ) دوره قاجاريه پوشيده شده است . در ميان حرم يك ضريح چوبي قرار دارد كه بر روي مرقد امامزاده جاي گرفته است . در بالاي سردر ورودي حرم امامزاده بر روي سنگ كتيبه اي وجود دارد كه تاريخ بناي بقعه را سال 884 ه. ق اعلام كرده است . نام سازنده بقعه در كتيبه مزبور ( درويش نورالدين ) ذكر شده است .
آدرس :روستاي شكرتاب قزوين
دسته ها : استان قزوین
1390/8/23 10:6
X