اين آرامگاه در آبادي آوج قرار دارد و بنايي است كه پس از زلزله سال 1340 ه. ش تعميرات كلي يافته و اتاق ها و تالارهايي بر گرداگرد آن افزوده شده است ، به نحوي كه در حال حاضر بنايي نوساز به نظر مي رسد ولي بخش اصلي بناي امامزاده به قرن هاي گذشته مربوط است . در بالاي در ورودي بقعه – در داخل – بر روي قطعه سنگي كتيبه اي كنده شده است كه تاريخ تعمير دوباره بنا را سال 1109 ه. ق نشان مي دهد . طرح بنا از خارج به صورت چهار ضلعي است . نحوه برپا داشتن طاق نماها و اختلاف عمده هر يك از انها با ديگري جالب توجه است .
آدرس :در آبادي آوج قرار دارد (بوئين زهرا)
دسته ها : استان قزوين
1390/9/20 9:15

سلام

من مدير اين وبلاگ هستم من اين مطالب رو از جستوجو در گوگل واز سايت پديا دات اي ار گرفته ام

باتشكر

دسته ها :
1390/9/17 15:29

نوع بنا : تاريخي

قدمت : حدود 486 سال

در 25 كيلومتري جنوب قزوين و در دل دشت وسيع بوئين زهرا كه روزگاري مسير پر تردد كاروان رو قزوين-اصفهان بود كاروانسراي بزرگي از عهد صفوي كه به جاي مانده كه از بيرون داراي طرحي پنج ضلعي و چهار برج مدور است. سر در ورودي كه در ضلع جنوبي قرار دارد با يك هشتي بزرگ كه گنبدي بر فراز آن است به حياط ، دهليزها، اتاق ها و طاق نما هاي دور تا دور مي پيوندد حياط داخل كاروانسرا به صورت مستطيلي 50/5 ×42/20 متر گسترده و بناهاي چهار جانبش از يك قرينه سازي كامل پيروي نموده اند و در وسط هر يك از جهات چهارگانه ايوان مرتفعي بر آورده و در دو سوي ايوان هاي شمالي و جنوبي پنج طاق نما و در دو طراف ايوان هاي شرقي و غربي شش طاق نما كه مجموعشان به 34 طاق نما مي رسد ساخته اند. در پشت غرفه هاي شمالي ، غربي و شرقي دالان يك پارچه اي به عرض 3/80 متر كشيده اند كه از چهار طاق نماي واقع در چهار گوشه حياط به آن راه مي يابد و احتمالا" كاربري اصطبل داشته استبناي كاروانسرا تمامي با آجر انجام شده و تنها در نماي داخل حياط يك رج سنگ در پي آن به كار رفته است.
آدرس :25 كيلومتري جنوب قزوين در دل دشت وسيع بوئين زهرا
دسته ها : استان قزوين
1390/9/17 15:23

نوع بنا : زيارتي

قدمت : حدود 92 سال

شادروان ميرزا حسن شيخ الاسلام فرزند مرحوم ميرزامسعود شيخ الاسلام از علماي طراز اول قزوين در عهد ناصرالدين شاه كه رهبري آزاديخواهان و مشروطه طلبان خطه قزوين را بر عهده داشت و به دنبال مجاهدت و جانفشاني هاي فراوان در بر اندازي نظام استبدادي و فتح تهران لقب رئيس المجاهدين يافت در شب عرفه سال 1336 قمري در گذشت وي براي خود آرامگاهي به همراه آب انبار چند اتاق در 25 كيلومتري جاده قديم قزوين تهران بنا كرد و موقوفاتي از جمله يك كاروانسرا و مقداري زمين براي آن تعيين نمود تا از محل عايدات آنها وسائل پذيرايي رايگان از رهگذران و مسافران در اتاق هاي آرامگاه فراهم آيد اين بنا به صورت مستطيلي به طول 15 و عرض 12/60 متر در دو طبقه ساخته شده است.آ ب انبار و سرداب در قسمت زيرين قرار دارد و محل مقبره در طبقه بالا به مركزيت اتاق چهار گوشي با طول ضلع متر واقع شده است. در وسط هر يك از اضلاع چهار گانه اين اتاق طاقنمايي با قوس نعل 4/20 اسبي ايجاد گرديده كه طاقنماي شمالي و جنوبي به دو ايوان و شرقي و غربي به دو راهرو راه مي يابند در جهار گوشه مقبره چهار اتاق قرار دارد كه با قوس گهواره اي شكل پوشش يافته اند و گنبدي مدور بر فراز اتاق مركزي ساخته اند كه با كاشي هاي رنگين تزئين شده است. همسر رئيس المجاهدين را نيز در همين مكان به خاك سپرده اند.
آدرس :شهرستان آبيك
دسته ها : استان قزوين
1390/9/17 15:23

نوع بنا : زيارتي

قدمت : حدود 584 سال

در 30 كيلومتري شمال شرق قزوين و در كنار گورستان قديمي روستاي شكر ناب كه اينك از توابع شهرستان آبيك به شمار مي رود بناي امامزاده اي قرار دارد كه از آثار قرن هشتم و نهم هجري است. گزارش مورخ بزرگ حمدالله مستوفي در سال 730 ه.ق درباره آن چنين است: مشهدي پيدا شده كه از فرزندان علي كرم الله وجهه يكي آنجا مدفون است نامش علي بن عون مرتضي عليه السلام و آن مزار را هيبتي عظيم است. حرم طرحي هشت ضلعي دارد كه طول هر ضلع آن 2/80 است در نماي خارجي بنا روي جرزهاي هشت گانه طاق نماهايي قابسازي شده و در زير نيزه قوس هاي بالا طاق نماها يك طرح هندسي تزئيني به صورت قطاربندي دندانه دندانه به وجود آمده است. از روي اين قطار بندي كم عرض، ديوارهايي به ارتفاع 80 سانتيمتر بالا رفته و از آنجا به نرمي به طرف داخل شكسته شده در نتيجه گنبد هرم هشت ضلعي را شكل داده است.در دوره هاي بعد يك شبستان هشت ضلعي كه جلو خاني سرپوشيده دارد و پوشش آن بوسيله سه گنبد آجري كوتاه صورت پذيرفته به بناي حرم افزوده شده است.سر در ورودي كه از تزئينات كاشي و آجر برخوردار است. كاشي هاي كف پوشش معروف به ابر و باد يك كتيبه سنگي مورخ 884 از ويژگيهاي ديگر اين بنا محسوب مي شود.
آدرس :شهرستان آبيك
دسته ها : استان قزوين
1390/9/17 15:23
اين رود كه از حوالي سلطانيه سرچشمه مي گيرد و از شمال غربي به جنوب شرقي جريان دارد ، پس از سيراب كردن ابهر ، ‏هيدج ، صائين قلعه و خرم دره به تاكستان مي رسد و آب مورد نياز تعدادي از روستاهاي دودانگه را فراهم مي سازد . ‏
آدرس :از حوالي سلطانيه سرچشمه مي گيرد
دسته ها : استان قزوين
1390/9/17 15:23
X