نوع بنا : تاريخي

قدمت : حدود 1398 سال

قز قلعه در حوالي ضياء آباد از توابع شهرستان تاكستان روي تك كوهي سنگي قرار دارد و بر تمام نواحي اطراف مشرف است. اين قلعه از سه طرف به پرتگاههاي مخوف منتهي مي شود و تنها راه دسترسي به آن از راه جنوب است.آثار باقيمانده از قلعه بسيار اندك است و نمي توان طرحي از ساختمان آن تصور كرد. از آثار به جاي مانده آن،جرزهاي يك چهار طاقي است كه از سنگ و ساروج ساخته شده و طاق آن فرو ريخته است مشخص نيست كه اين چهار طاقي كدام قسمت بنا بوده و فقط مي توان احتمال داد كه محل تقاطع دو سرسراي ارتباطي و يا ورودي بنا بوده است. پايه هاي باقي مانده سترگ اين چهار طاقي ابعادي در حدود 3 متر دارد و فاصله آن ها از يكديگر 80/4 متر است در برخي از قسمت هاي اين قلعه علاوه بر سنگ از آجر- مانند آجرهاي دوره ساساني نيز استفاده شده است.در هيچ يك از متون تاريخي، از اين قلعه به صورت مشروح سخني به ميان نيامده است و هيچ اطلاعي از گذشته و نحوه زندگي در آن در دست نيست ولي با توجه به سبك معماري بنا مي توان آن را از آثار اواخر دوره ساساني يا اوايل اسلام دانست.
آدرس :در حوالي ضياء آباد از توابع شهرستان تاكستان
دسته ها : استان قزوین
1390/7/12 14:21

نوع بنا : تاريخي

قدمت : دوران قبل از اسلام

قلعه شميران در كنار درياچه سپيدرود بر بالاي تپه اي مرتفع و سنگي كه رود قزل اوزن از جنوب آن مي گذرد قرار دارد. بيشينه بنا به دوران قبل از اسلام مي رسد و در طول سال هاي سده چهارم هجري تخت گاه كنگريان آل مسافر بوده است. از گزارش جهانگرداني همچون ابودلف(331 ه.ق) و ناصر خسرو(438 ه.ق) عظمت و شكوه بي نظير اين دژ تاريخي آشكار مي شود. سكونت صنعت گران،هنرمندان ممتاز در آن سه ديوار بلند و تودرتو در گرداگرد قلعه كانال هاي آب رساني،برج هاي مستحكم، گستردگي بسيار و موقعيت ممتاز دفاعي اش چشمگير تلقي شده است. دژ شميران نزديك به دو قرن جزو قلعه هاي اسماعيليان بوده و پس از هجوم هلاكو تا پايان دوره صفوي نيز در كشمكش هاي سياسي اهميتي به سزا داشته است.
آدرس :در كنار درياچه سپيدرود- بالاي تپه مرتفع و سنگي- رود قزل اوزن از جنوب آن مي گذرد
دسته ها : استان قزوین
1390/7/12 14:19

نوع بنا : تاريخي

قدمت : اوايل دوره اسلامي

اين برج ها در حوزه آب گير سد ، سفيد رود در منطقه تارم قزوين بنا شده اند اين برج هاي سنگي هشت ضلعي روي صفحهاي سنگي بنا شده اند و ظاهرا هر دو به يك دوره زماني تعلق دارند . هشت ستون مدوري كه در بين اضلاع هشت گانه آنها ساخته شده در نماي خارجي به شكل برجستگي و فرورفتگي هايي مشخص مي شود و در فواصل ستون ها ، قالبها آجري به شكل برگ گشنيز كار شده كه در عين سادگي ، جلوه زيبايي به نماي بنا داده است . با توجه به سبك بنا ، نحوه ساخت و به كار گيري ستون هاي مدور در نماي خارجي و نيز مصالح به كار رفته در بنا چون سنگ لاشه ، ملات گچ .... ميتوان بناي اين برج را متعلق به اوايل دوره اسلامي دانست.
آدرس :حوزه آب گير سد ، سفيد رود در منطقه تارم قزوين
دسته ها : استان قزوین
1390/7/11 9:44

نوع بنا : فرهنگي

قدمت : صفويه (907-1135 ه ق )

اين موزه در محل گرمابه قجر كه از بناهاي بسيار زيباي دوره هاي صفويه و قاجار است،هدف آن معرفي فرهنگ عامه مردم منطقه قزوين در زمينه هاي پوشاك،مشاغل و ادوات زندگي روز مره است.

آدرس :قزوين - محل گرمابه قجر

موزه حسينيه اميني ها
با توجه به آنكه شهرستان قزوين از جمله شهر هاي مهم مذهبي ايران است و مردم آن به محرم ومراسم سوگواري امام حسين اعتقاد بسيار دارند،حسينيه اميني ها كه از دير باز به عنوان مكاني براي انجام اين مراسم بوده است،براي معرفي فرهنگ عاشورايي قزوين انتخاب شده است.
آدرس :قزوين
دسته ها : استان قزوین
1390/7/11 9:39
موزه خوشنويسي
استان قزوين با داشتن پيشينه اي غني در زمينه هنر خوشنويسي و وجود هنرمندان چيره دستي كه هم اكنون در اين زمينه به خلق آثار ارزشمند مشغولند،به عنوان پايتخت خوشنويسي ايران شناخته شده است.به همين منظور سازمان ميراث فرهنگي كشور تابلوهاي بسيار نفيس خوشنويسان دوره هاي مختلف ايران را در محل اين موزه گرد آوري و آن ها را به معرض نمايش گذاشته است.

آدرس :قزوين

موزه سنگ
موزه سنگ در محل فرهنگسراي"شهيد رجائي"شهر قزوين قرار دارد.در اين موزه ،حدود 4511 قطعه سنگ،تعداد هشتصد قطعه فسيل مربوط به دوره هاي مختلف زمين شناسي و همچنين سيصد قطعه از صدف هاي جانداران مختلف در فضايي به مساحت دويست متر مربع نگه داري ميشود.اين مجموعه دستاوردي از تلاش هاي چندين ساله "دكتر رسا "است.
آدرس :بلوار جمهوري اسلامي،رو به رو گلزار شهدا
دسته ها : استان قزوین
1390/7/10 9:40
اين بنا از آثار به جاي مانده از مجموعه سعادت آباد(مشتمل بر بيست و سه باغ و كاخ)است، در اواسط قرن دهم ه.ق به دستور "شاه تهماسب صفوي"ساخته شد.بر روي بدنه داخلي و خارجي اين بنا،سه لايه نقاشي از دوره هاي مختلف تاريخ باقي مانده است.لايه اول آن ،در زمان ساخت بنا توسط خبره ترين هنرمندان صفوي نقاشي شده است.لايه دوم ،در اواخر دوره صفوي توسط هنرمندان قزويني نقش شده و از معدود آثار به جاي مانده از مينياتور سبك قزوين است.لايه سوم در دوره قاجاريه نقاشي شده است.هنگامي كه پايتخت از شهر قزوين به اصفهان منتقل شد،همه كاخ ها به مرور زمان از بين رفتند و اين بنا به عنوان بناي حكومتي كاربري پيدا كرد.اين بنا در سال 1336 هجري شمسي به موزه تغيير كاربري يافت.اشياي اين موزه به چند گروه تقسيم مي شوند.برخي از اين اشياء كه بيشتر از ظروف سفالي و اشياي مفرقي است ،به هزاره هاي سوم و اول پيش از ميلاد تعلق دارند.ساير اشياي اين موزه مربوط به دوران اسلامي از قرون اوليه تا عهد معاصر است.
آدرس :قزوين
دسته ها : استان قزوین
1390/7/10 9:37
X